11 Comments on “Windows klaviatūras izkārtojums latviešiem

  1. Uzinstalēju un izmēģināju. Man nekas nestrādā. WinXP, jebkura programma.
    Varbūt pamēģini patestēt vairāk? Vai var būt par iemeslu tas, ka man ir Tilde uzinstalēta?

  2. vo, shito es 1dien darbaa noviklshu! :) tur man ar IT klavieri jaamocaas! :)

  3. Pats jau gandrīz gadu lietoju (sākumā uz 32-bit XP, tagad uz 64-bit Vista), pirms pāris mēnešiem vairākiem kolēģiem iedevu, tā kā ir gan patestēts. :) Paskaties, kas tev darās iekš Control Panel -> Regional and Language options, ja ir Tilde, tad ļoti iespējams, ka kāds Tildes izkārtojums ir defaultais. Konkrētāk nevaru pateikt, kamēr nezinu, ko nozīmē “nekas nestrādā”. Vispār nevar parakstīt? Latviešu burti neiet? Specsimboli?

  4. Šobrīd esmu piedabūjis pie dzīvības tavu izkārtojumu (Latvian A (1.0) by MO) un vienīgais, kas strādā, ir latviešu valodas burti, savukārt kas saistīts ar speciālajiem simboliem — neviens no tiem nestrādā. Kaut kas iestrādājās iekš MS Word ar tām taustiņu kombinācijām, kur ir tikai CTRL+ALT, savukārt, ja vēl SHIFT vēl nāk klāt, tad nekas nestrādā. Iekš InDesign es jau sen lietoju citus paņēmienus un mani visvairāk interesēja šo taustiņu ieviešana darbībā iekš Firefox, kurā šobrīd nestrādā nekas, izņemot burtus ar garumzīmēm un mīkstinājuma zīmēm.

  5. Vot, nezinu, ko tev pateikt. Fails taisīts ar Microsoft Keyboard Layout Creator, kas paredzēts tieši šim mērķim, un, kā jau teicu, to lietot vairāki cilvēki uz XP gan stacionārajos, gan laptopos jau gandrīz gadu. Sliecos domāt, ka vaina nav izkārtojumā… Tas par dažādām programmām vispār ir kas nedabīgs, klavieres izkārtojums taču instalējas sistēmas līmenī, kuru neviena programma nevar apiet.

  6. Nu gluži patiesība tā nav — katrai programmai ir iespēja rediģēt klaviatūras izkārtojumu, veidojot overraidus noklusētajām sistēmas vērtībām. Klasisks piemērs ir ar labo ALT taustiņu, kas lielākajā daļā programmu tiek overraidots un izmantots vienlīdzīgi kreisajam ALT taustiņam, kaut gan pēc sistēmas noklusējuma tam vienkārši nevajadzētu strādāt.

  7. Mans dators spītīgi mēģināja ignorēt MO izkārtojumu. Lai arī sistēmas traukā pie pulksteņa norādīju, ka jāizmanto šis, wxp pasaka: jā, jā, izmantosim, bet patiesībā nekā. pēc tam, kad nodzēsu visus izkārtojumus un saliku pa jaunu, viss sāka darboties.

    šis ir vērtīgi, paldies. būtu labi, ja nākamajās versijās lietotājs pats varētu izvēlēties taustiņu kombinācijas simbolu iegūšanai.

  8. niitro, nākamo versiju nebūs, ja nebūs pieprasījuma. :) Piesaki, ko vēlies, un varbūt es uztapināšu. Ja vēlme ir strauja un personīga, vari negaidīt uz mani bets pats novilkt Microsoft Keyboard Layout Creator un paspēlēties.

  9. es kādreiz veidoju kaut ko līdzīgu, taču tas aprāvās pie fakta, ka viņš neļauj izmantot Unicode zīmes, tikai
    Latin-1 atvasinājumus. ja kas, es tavā vietā izmantotu to pašu mēmo taustiņu, kas ir garumzīmēm, jo to ir ērtāk nospiest par Ctrl un Alt kombinācijām (vismaz man)

  10. Nezinu, ko tu izmantoji, bet ar jaunāko MSKLC, ja nemaldos, var izmantot pilnu simbolu spektru (vai varbūt minētie simboli arī ir Latin-1 atvasinājumi?). Mēmais taustiņš man liekas piemērotāks konkrētā burta papildināšanai, nevis alternatīvo simbolu ievadei.

  11. Interesanti gan, cik neērti būtu ar mēmo taustiņu ievadīt « ». Iedomājies, tev sanāk labās rokas mazo pirkstiņu praktiski izlocīt otrādāk. He he.