Brīvdienu ģeopunktošana

Nevaru nesmaidīt par tik stulbu nosaukumu. Bet ko darīsi, tā nu mūsu bāliņi ir latviskojuši Geocache (oficiālā mājas lapa, Wikipedia), kuru tad kopā ar Sandru brīvdienā ieprovējām (jo negribās teikt, ka tiku piespiests izlīst nepazīstamajā un tāpēc biedējošajā saulesgaismā ;D).
Tā kā pašiem savs GPS uztvērējs vēl ir ceļā no ASV, tad savu pirmo punktu bravurīgi atradām bez, izmantojot Google karti. Neko sīkāk par punkta atrašanās vietu nestāstīšu, jo jau tā riskēju atklāt pārāk daudz ar sekojošo foto (droši vien nāksies atvērt pilnizmēru, lai saskatītu melno maisiņu):

Maisā bija:

No burkas manu interesi vispirms piesaistīja blociņš ar iepriekšējo atradēju atzīmēm. Uz dullo atšķīru vaļā, un ko es redzu?

Bet, kā jau Ģeopunktošanā pieņemts, atrastajā paciņā bez standarta rakstāmrīka un blociņa bija vēl šādi tādi sīkumi:

  • Rozā rokaspulkstenis ar platu siksnu un gandrīz izbeigušos bateriju;
  • Santīms;
  • Zlots (poļu nauda);
  • Aviobiļete ar vārdu “Martins Daknis”

Un vēl kaut kāds kreps ko nespēju identificēt. Varbūt jūs varat:

Arī pieturoties pie Ģeopunkta tradīcijām, pievācām vienu no lietām (zlotu) un atstājām vietā vienu (sarkanu balonu), un par visu parakstījāmies:

Mēģinājām atrast vēl divus punktus, bet abas vietas nebija mūsu patikšanai pietiekami bezcilvēcīgas, tāpēc sanāca vien ar palielu līkumu aizkātot atpakaļ uz mājām. Pārējās bildes no komplekta (nosaukumus un aprakstus meklējiet pašā FlickrFlickr komplektā):

Pīles Dubultmāja Noslēdzošā cena Izliecies koks Rietošās saules gaisma zem tiltiņa Tēta mašīna

6 Comments on “Brīvdienu ģeopunktošana

  1. Erm… Šķiet, ka kārtējo reizi esmu k-ko palaidis garām. Un ne par to runāju, ka nezinu, kas ir tas dzeltenais – tas būtu normāli. Kas ir tā ģeopunktošana?

  2. Eh, kābi, kābi… :) Priekš kam tad divi linki iekavās pašā pirmajā teikumā?

    Eh, mana labā sirds mani nobeigs. Ģeopunkta pamata ideja: kāds kaut ko kaut kur noslēpj, ieraksta internetā GPS koordinātas, un tad jebkurš cits var iet meklēt.

  3. GPS ir mīnuss projektam, bet nu jā. :) Btw, es, kā jau rūdīts Alfas usr vispirms uzdevu jautājumu un tad paklikojos linkus. :D Sorry!
    Bāc, maybe pie viena pasaki – cik maksā rokas GPS?

  4. Nu, mēs savējo par nepilniem 60 pasūtījām. Tas gan laikam skaitās tāds lētais gals, “labie” GPS ir ap 100, lai gan var dabūt arī visādus prastos par vēl zem 50. Grūti pateikt, pieredzes nav, atradām vienu, kas mums iepatikās gan pēc funkcionalitātes, gan lietotāju apstāstiem Internetā, gan pēc cenas, un to arī ņēmām.

  5. klau, tas dzeltenais tak ir mashiinas atsleegas :D hahaa. jaasaka, ka diezgan profesionaalas + eerta plastmasas ljipinja pielikshanai pie paareejaam atsleegaam. zjeel, ka nepanjeemaat, ne? Guna

  6. pazīstama vieta :) viens no pirmajiem ģeopunktiem, kurus apmeklēju. Un tuvu mājām :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*