21. februāris — Starptautiskā Tūristu Gidu diena

Bezmaksas iespēja iepazīt vēl nezināmās Rīgas puses, agrāk dzīvojušos cilvēkus un senus notikumus. Pats vēl neesmu izlēmis, vai piedalīšos, bet ļoti iespējams.

Vēstule no Aijas Lubejas-Subes, LPGA valdes locekles.

“Kopš 1980. gada 21. februāra visā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā Tūristu Gidu diena. Šogad mums laimējies, jo šis datums sakrīt ar sestdienu, tātad brīvdienu.

Gidu dienas būtība:

  1. popularizēt Tūristu gidu profesiju,
  2. iepazīstināt iedzīvotājus un viesus ar kultūrvēsturiskiem objektiem un notikumiem,
  3. ieinteresēt iedzīvotājus ar neparastiem maršrutiem.

Mūsu prakse ir pierādījusi, ka iedzīvotāju interese par šādām bezmaksas ekskursijām ir liela, tāpēc, turpinot tradīciju, arī šogad dosim iespēju interesentiem pastaigāt ne tikai pa Vecrīgu, pa Bulvāru loku un Jūgendstilu, bet piedāvāsim arī neparastākus maršrutus, kā „Rīgas tirdzniecības ceļi”, „Rīgas slavenākie vīrieši”, „Rīgas Dievnami”. Sakarā ar Konstantīna Pēkšēna 150. dzimšanas dienu piedāvājam ekskursiju “Iemīlēties Pēkšēnā”.

Latvijas Profesionālo gidu asociācija (LPGA) sadarbībā ar Izglītības centru „ B&M” šogad jau 9. gadu organizē šajā dienā bezmaksas ekskursijas latviešu, krievu, angļu un vācu valodās.

Satikšanās visiem interesentiem, kā katru gadu, ir sestdien, 21. februārī plkst. 11:00 un 13:00 pie Pulvertorņa.

Tā kā tas nav peļņas, bet izglītojošs pasākums, lūdzam palīdzēt mums, un dot iedzīvotajiem informāciju par šādu iespēju.”

LPGA kontaktpersona par Tūristu gidu dienu Judīte Martinsone, tel. 29433440.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*