Memor32+Memento reality, jeb "Success Revisited"

Kā jau parasti, realitātē lietas nav tik ideālas, kā tās liekas veikala skatlogā vai pašā lietošanas sākumā. Lai nebūtu tā, ka esmu tikai izreklamējis minēto Memor32+Memento risinājumu, bet ne uzrakstījis par mīnusiem, tad ar palielu novēlošanos arī mīnusi:

  • Visiem disku ISO ir jābūt salāpītiem, lai PS2 tie izskatītos pēc DVD video. Rezultātā ir apgrūtinātas dažādas citas darbības, piem., normāla dublikāta uztaisīšana atpakaļ uz datora. Matrix Infinity modčipam (tam, ko liek jau minētajā “Biolat Dators”), kā noskaidroju, ir DVDV startēšanas variants, kas ļauj palaist arī tādus. Par citiem modchipiem neizdevās atrast infu.
  • CD neiet. Vienkārši neiet. CD diski tiek rakstīti citādākā formātā nekā DVD, līdz ar to nav iespējams tiem likt izskatīties kā DVD video. Izmēģinājos dažādus variantus, kā CD pārtaisīt par DVD un tad par “DVD video”, bet neviens tā arī neaizgāja.
  • Tāds disc-swapping čītu softs kā Codebreaker arī neiet. Tāpat, kā viņš nelaiž neorģinālos diskus, arī DVD video neiet. Tiesa gan, arī ar čipiem mēdzot būt problēmas.

Nenotestēju:

  • Divslāņu DVD neizdevās notestēt, jo neizdevās nevienu ierakstīt. Kaut kā nomira pie beigām vienmēr. :(
  • Neesmu notestējis arī, kā strādā disku mainīšana (piem., spēlēm ar vairāk kā vienu disku), jo vēl neesmu tādu spēli sastapis.

Spēļu seivus gan joprojām dzenā uz datoru un atpakaļ tā, ka prieks, tāpēc nevaru teikt, ka vējā izmesta nauda. Arī homebrew software ir izdevies palaist (uLaunchELF, krakotu Codebreaker 9.2).
Secinājumi: Kā modchip aizstājējs Memor32+Memento darbosies lielākajai daļai spēļu, bet ne visām. Ja gribi ietaupīt laiku un naudu ilgtermiņā, ieliec kārtīgu, lodētu čipu un dzīvo, cepuri kuldams. Lētāk arī būs. ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*