Koda kritika

Kārtojot vecumvecus darba e-pastus, atradu šādu e-pastu no klienta programmētājiem, kam tika nodota mūsu izstrādātās lapas tālāka uzturēšana un papildināšana (ja atmiņa neviļ — klientu neapmierināja mūsu darba un komunikācijas kvalitāte). Tā kā tajā brīdī lapa stāvēja uz manis administrēta servera, “izlabotais” kods tika atsūtīts man uzlikšanai (ne klients, ne augsti kvalificētie programmētāji neizrādīja nekādu interesi par servera FTP piekļuvi).

there is few simple things
1. u have problems with conection betwean server and client
2. space 500-1000 mb
3. there was problem with source code, its hard to find something what u need to change (its in multiply files and folders)
4. Securty is way to strong for such webpage
5. we rewrited ALL code and now webpage works 3X times FASTER and its really important

1. no i dont have problems. if you have problems get better internet.
2. Lapas kods + datu bāzes kopija + visi attēli kopā aizņēma ne vairāk par 20 MB.
3. Bez komentāriem. #LOL Nu labi, viens komentārs — ever heard of MVC or frameworks? Folders “Controllers”, “Views”, “Models” & “Config” should have given some hints.
4. Vienīgā “drošība” kodā bija lietotāju paroļu vienvirziena šifrēšana (SHA1 ar kaut kādu sāli, ja nemaldos), lai tās neglabātos datu bāzē tīrā tekstā.
5. Mans kods 1:1 nemainīts, vien klāt pielikta phpMyAdmin instalācija (tāpat, kā ar FTP, arī šis jau bija uzinstalēts un pieejams, vajadzēja tikai pajautāt adresi).

Tajā laikā pats vēl biju gana jauns un zaļš, bet šie džeki man palīdzēja justies daudz labāk par sevi. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*