PlayStation 3 un PlayStation Portable konsoles uzlauztas pilnībā

Pateicoties hakeru (kas, starp citu, norāda uz Sony lēmumu likvidēt OtherOS iespēju kā galveno iemeslu, kāpēc vispār parādījās vajadzība pēc hakošanas) pūlēm un fundamentālai kļūdai PlayStation kriptēšanas algoritmā, publiski tapušas zināmas privātās atslēgas, ko Sony izmanto, lai šifrētu visas licenzētās spēles, programmas utt.

Tas nozīmē, ka jebkurš var izstrādāt programmu PS3 vai PSP programmu, un aizšifrēt to, izmantojot Sony oficiālās atslēgas. Rezultātā konsole būs pārliecināta, ka programma nāk no Sony, un izpildīs tās kodu bez jebkādas lietotāja iejaukšanās (tātad bez jebkādas specializētu USB spraudņu izmantošanas) un uz jebkuras sistēmas versijas. Sony nevar šīs atslēgas tā vienkārši atcelt, jo ar tām jau ir parakstītas visas līdz šim iznākušās spēles, kuras atslēgu atsaukšanas gadījumā kļūtu nelietojamas.

Kopš atslēgu izpaušanas ir pagājušas vien dažas dienas, bet jau ir parādījies pirmais pielāgotas sistēmas aizmetnis — oficiālās 3.55 sistēmas pielāgojums, kas “Game” izvēlnei pieliek papildiespēju homebrew instalēšanai. Tas ir pirmais solis uz pilnīgi atvērtu PlayStation 3 platformu, kas šobrīd izskatās visai nenovēršami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*